Elfogadták az előminősítését az NPP pályázaton?
Válasszon bennünket kivitelezőnek!
Ajánlatot kérek!

A napelemes rendszer karbantartása
Nem meglepő, hogy a napelemes rendszerünknek is szüksége van, hogy kisebb nagyobb rendszerességgel végignézzék és megjavítsák az esetleges meghibásodásokat.

Évente érdemes megvizsgálni az alábbiakat:
  • Nincs-e meghibásodott, sérült - gondoljunk pl. jégkárra - panelünk, ami a teljes áramkörének legyengíti a teljesítményét. Ez a vizsgálat néhány perc alatt drónra szerelt hőkamerával elvégezhető.
  • Minden csatlakozó és szabadon vezetett vezeték stabilan kapcsolódik-e. Egy nagyobb szélvihar kimozgathatja a csatlakozókat.

    A beltéri kötések és csatlakozók szintén időről időre megvizsgálandó.
  • Stabilan tart-e a tartószerkezet. Szintén a szél hatására a szerkezet tartó csavarjai előfordul, hogy lelazulnak.
  • Megfelelő-e rendszer földelése. Ezt a viszgálatot 10 évente minden háztartás esetén kötelezően el kell végezni (érintésvédelmi felülvizsgálat).
  • Takarítás: ha nagyon belepte a por a paneleket, le kell törölni őket. Nem kell magyarázni, hogy a felületen összegyűlt kosz drasztikusan rontja a panelek termelését. Szintén célszerű megvizsgálni a lapos tetőre telepített rendszer esetén a felszerelt madár és rovarhálók állapotát.

    Az inverterekben a levegő mozgása miatt meglepően vastagon tud lerakódni a por (ventilátoros hűtésű berendezések esetén különösen). Az invertert legalább évente nagyon alaposan ki kell takarítani, különben ez túlmelegedést és az inverter tönkremenetelét okozhatja.
  • Áttekinteni a termelési adatokat. A termelési adatok változása jelzi a bekövetkezett hibákat és a felmerült veszélyeket.
Ha a napeleme rendszere karbantartásra szorul, vagy szeretne karbantartási szerzdést kötni, keressen meg bennünket!

Jelentkezem!

Mérlegelendő szempontok napelemes rendszer építésekor

NapelemPlusz Program (NPP) Napelemek Energiahatékonyság