Elfogadták az előminősítését az NPP pályázaton?
Válasszon bennünket kivitelezőnek!
Ajánlatot kérek!

Újabb jelentős változás

Megáltozott használható inverterek köre


2023.június 10.

2023. július 6-án az E.ON egy új tájékoztatót adott ki arról, hogy az elosztó szabályzatban történt változás okán a napelemes rendszerek elosztó hálózati csatlakozásának műszaki feltételeit tartalmazó 6/B mellékletben előírásra került, hogy az 2023. július 1.-től a 2kW feletti rendszerek invertereinek az alábbi műszaki feltételeknek kell megfelelniük:
  • Az inverter - rendelkezik beépített WiFi (és/vagy LAN) modullal vagy külsőleg csatlakoztatott WiFi (és/vagy LAN) adapterrel;
  • rendelkezik legalább 4 db konfigurálható kontaktus bemenettel az AC oldali teljesítmény több lépcsős korlátozásához;
  • rendelkezik legalább 1 db RS-485 szabványt támogató csatlakozóval, amelyen keresztül az inverter modbus RTU kommunikációra képes;
  • rendelkezik feszültségfüggő hatásos teljesítményszabályozással.
Azok az inverterek, melyek nem felelnek meg, vagy megfelelőségükről még nem érkezett megfelelő nyilatkozat, dokumentum, kihúzásra kerültek a listán.

Ez a változás többek között azt is jelenti, hogy sok nagyon népszerű inverter (példának okáért a Huawei teljes kínálata) kikerült az alkalmazható berendezések köréből. A tegnapi dátum után ilyen rendszerre benyújtott engedély kéréseket az EON el fogja utasítani.

Várhatón a többi szolgáltató is követni fogja az E.ON gyakorlatát.

Az E.ON aktuális szabályzata elérhető a szolgáltató honlapján.


Inverter engedély lista