Otthonfelújítási program

támogatás energetikai korszerűsítésre

Frissítve 2024.06.06-án


Mi változott:

A társadalmi egyeztetés május 7-i lezárása után a program felhívás tervezetét most véglegesíti a kormány.

A múlt héten megjelent kommüniké szerint a június 3-ra beharangozott kezdést egy hónappal - 07.03-ra - elhalasztották.REPowerEU energiahatékonsági pályázat

Otthonfelújítási támogatás összefoglaló

Az állam családi házanként 6 millió forint forrást biztosít támogatás és támogatott hitel formájában a program alábbi céljainak megvalósítására:
 • szigetelésére
 • nyílászáró cseréjére
 • fűtésrendszer korszerűsítésére,
amennyiben a felújítás eredményeként legalább 30%-os energia megtakarítás valósul meg.

A forrás nagyjából fele vissza nem térítendő támogatás, a másik fele 0% kamatozású hitel lesz.

Részlet szabályok lejjebb, a jelentkezési ív után

A 6 millió forintos támogatott forrás az alábbiak szerint értendő:

 1. a fejlesztés finanszírozására maximum 6 millió forint 0%-os kamatozású hitelt felvenni 8 éves futamidőre a bankok MFB pontjain.
 2. a hitelből az állam visszafizet legfeljebb 2,5 - 3,5 millió forintot (vissza nem térítendő támogatás), ha teljesül a 30%-os elvárt energia megtakarítási cél.
 3. az állam további 5%-ot visszafizet, ha 40%-os eléri az energia megtakarítás.
Fontos tudni, hogy a pályázat még nem jelent meg, a feltételek függőben vannak és a felhívás megjelenéséig változhatnak. Várhatóan júniusban indulhat a tényleges pályáztatás.

A programra 108 milliárd forintot irányoztak elő, ez várhatóan 20 ezer családi ház szigetelése és fűtés korszerűsítése lehet elég. A támogatás célja, hogy a lakóépületek korszerűsítésével csökkenjen a lakosság energia-, elsősorban földgáz-felhasználása, bizonyítottan legalább 30% energia megtakarítást kell elérni .

Küldje el előjelentkezését


REPowerEU energiahatékonsági pályázat

a sikeres energiahatékonysági felújítás megvalósításához


Amint megjelenik a támogatási program kiírása felkeressünk Önt és - az energetikai auditot, az igénylést dokumentáció elkészítését és a fejlesztés fizikai kivitelezését átfogó - teljes segítséget nyújtunk.*

A beruházás helye (helység irányító szám):
Az Ön havi bruttó jövedelme:
(nem kötelező megadni)

a jövedelem összegét nem mentjük el a jelentkezéshez, csak a kalkulátor használja fel, utána törlődik
Az Ön neve:
Telefon száma:
e-mail címe:


A finanszírozás módja:

 • Hitelt kell felvenni legfeljebb 6 millió forint összegig 10 év futamidőre és 0%-kamarta a kijelölt bankoknál.
 • A felvett hitelből és a kötelező önrészből kell elvégeztetni a felújítást. Az önrésznek a felújítás teljes összegének legalább 1/7-ed részét (14.3%-át) kell kitennie.
 • Amennyiben teljesült a legalább 30%-os energia megtakarítás, az állami támogatás a felvett hitelt csökkenti (az állam közvetlenül a banknak fizeti ki a támogatást).

  Amennyiben a felújítás eredményeképpen legalább 40%-os energia megtakarítást sikerül elérni, a felvett hitel további 5%-kal támogatással csökken, a jövedelmi viszonyoktól függetlenül.
 • Amennyiben nem sikerül a elérni a projekt kitűzött 30%-os energia megtakarítási célját, akkor nem jár a támogatás, és a 0%-os hitel piaci kamatozású hitellé alakul át.A programban való részvétel lépései részletesen:


 1. Felmérés, energetikai tanúsítvány és költségvetés készítése

  Az ügyintézés elkezdéséhez kész tervezettel és költségvetéssel kell rendelkezni az épület energetikai fejlesztésére.

  A jelenlegi program egy konkrét projektet (előre meghatározott munkálatok) finanszírozását támogatja. Akkor kaphat támogatást, ha tudja, hogy pontosan mit kell csinálni, és az mennyibe kerül. Az információk szerint a projekt kiértékelésekor is ezt fogják ellenőrizni, a tervektől való eltérés pedig konzekvenciákkal jár.

  A költségvetés elkészítéséhez :
  • fel kell mérni az épületet és el kell készíteni a meglévő állapot szerinti energetikai tanúsítványt;
  • meg kell tervezni az átalakítást, hogy biztosak legyünk benne, hogy el fogjuk érni az elvárt 30%-os energia megtakarítást;
  • költségvetést kell készíteni a munkák elvégzésére.

  Energetikai tanúsítvánnyal kell igazolnunk az épületünk kivitelezés előtti energetikai állapotát.

  Az energetikai tanúsítványt ilyen dokumentum elkészítésére jogosult, az állami vagy kamarai nyilvántartásban szereplő energetikai szakember készítheti csak el. Jogosultsággal nem rendelkező (szakmai névjegyzékben nem szereplő) személy által készített irat érvénytelen, nem alkalma a támogatási programban való részvételre.

  Nagyon fontos!: a munkák elvégzését és a költségeket a projekt végén számlákkal kell igazolni, az saját magunk által végzett kivitelezést nem támogatja a program!
 2. Jelentkezés az MFB pontokon

  Kész költségvetési tervvel kell jelentkezni a bankok (OTP, MBH, Gránit Bank) MFB pontjain.

  Az elbírálás két lépcsőben történik: először egy előminősítésen kell átesni, a sikeres előminősítés esetén lehet a hitelt ténylegesen

  Az első lépés egy előminősítés. Az előminősítés során a bank vizsgálni fogja, hogy a projekt egyáltalán megfelel-e kiíró által támasztott követelményeknek:
  • a ház (ingatlan) eleget tesz-e a kívánalmaknak (1990 előtt épült családi ház, lakás célt szolgál);
  • Ön megfelel-e a személyi feltételeknek (2024 május 1 előtt már az ingatlanban lakott, van érvényes személyi igazolványa, hitelképes, nincs negatív értékelése a KHR rendszerben, stb);
  • a projekt el tudja-e érni a kitűzött, legalább 30%-os energia megtakarítási szintet.
  A banki ügyintézés elkezdéséhez szükség van az alábbi dokumentumok összekészítésére:
  • munkáltatói jövedelemigazolás
  • ingatlan tulajdoni lap (ha azon nincsen lakóingatlan vagy évszám jelölve, úgy használatbavételi engedély vagy földhivatali térképmásolat is. A tulajdoni lap és térképmásolat elektronikusan közvetlenül is beszerezhető a Földhivatali Információs Rendszerben.)
  • személyi igazolvány érvényességének és a lakcímkártya meglétének ellenőrzése
  • nemleges igazolás adótartozásról (érdemes ellenőrizni azt is, hogy az igénylő és az adóstárs ne szerepeljen elmaradással Központi Hitelinformációs Rendszerben)
  • több tulajdonos vagy haszonélvezői igénylés esetén tulajdonosi hozzájárulás(ok).
 3. Igénylés leadás

  A hiteligénylés anyagát várhatóan szintén az MFB pontokon lehet majd benyújtani.

  Ez a lépés a tényleges támogatási kérelem leadása, abban az esetben kerülhet rá sor, ha a projektünk megfelelt az előző pont szerinti előminősítésnek.
 4. Banki folyósítás

  Sikeres hitel igénylés esetén a kölcsönző bank folyósítja a teljes hitelösszeget.

  A projekt finanszírozást tehát egy hitelszerződés keretében kapjuk meg. A hitel a teljes (a vissza nem térítendő támogatást is tartalmazó) összegre fog vonatkozni. A támogatást a későbbiekben ezen hitel tőkerészének csökkentése formában fogjuk megkapni, ha sikerül bizonyítani, hogy elértük a projekt kitűzött célját.
 5. Kivitelezés (2-2,5 éven belül)

  A munkálatokat a kölcsönhöz kapcsolódó 24 hónapos rendelkezésre tartási időszakon belül kell elvégezni. A rendelkezésre tartási idő egyszeri alkalommal további 6 hónappal meghosszabbítható.
 6. Második energetikai tanúsítvány  A hiteles energetikai tanúsítvány bizonyítja a beruházással elért energetikai javulást, mely legalább 30% esetén jogosít fel az otthonfelújítási támogatás igénybevételére.

  Célszerű, de nem feltétlenül kötelező, ha a két energetikai tanúsítványt ugyanaz a szakember állítsa ki.
 7. Állami támogatás folyósítása

  Az állami támogatást az állam a második energetikai tanúsítvány elkészítése után fogja megadni, ha a projekt elérte a kötelező 30%-os energia megtakarítást.

  A támogatás mértéke legfeljebb 2,5 és 3,5 millió forint közé esik,
  • az Ön személyes és a lakóhelye jövedelmi viszonyaitól függően,
  • illetve további 5%-kal (maximális hitelösszeg esetén 300 ezer forinttal) nő, ha a projekt legalább 40%-os energia megtakarítást ért el.
  A támogatás mértékéről részletese tájékoztatást talál lejjebb, illetve a jelentkezési űrlap is kiszámolja Önnek a vonatkozó értékeket.

  A megítélt támogatást az államkincstár a hitelt folyósító banknak utalja és a projekt finanszírozására felvett hitel tőkerészét fogja csökkenteni.
 8. Hiteltörlesztés

  A beruházást követő 3 hónapos türelmi idő után kell megkezdeni a havi törlesztést.

  Mivel a hitel teljes futamideje 10 év, melynek első 2 – hosszabbítás esetén 2,5 – évében szükséges befejezni a kivitelezést, így az ebből fennmaradó 7,5-8 év alatt szükséges visszafizetni a kamatmentes hitelt.

Mire lehet pályázni?

 • hőszigetelés;
 • nyílászárócsere;
 • kazán csere;
 • kémény bélelés;

Mik az ismert feltételek

 • 1990 előtt épült ház;
 • bizonyított 30% energia megtakarítás;
 • a beruházás 1/7-ed részét (14.3%-át) kitevő önrész;
 • csatlakozás a vezetékes gáz hálózatra az április 26-án kiadott tájékoztatóban már nem szerepel;

Milyen ingatlanra lehet igényelni a támogatott forrásokat

 • 1990 december 31. előtt épült.
 • Az igénylő életvitelszerűen lakja legkésőbb 2024 május 1 óta.
 • A földhivatali ingatlan-nyilvántartásában
  • belterületi-, külterületi-, zártkerti lakóházként;
  • szabadon álló családi házként;
  • sorházi családi házként;
  • ikerházként
  van bejegyezve.
 • Kizárólag lakáscélú energiafelhasználás valósul meg benne.
 • A ház címén tényleges vállalkozási-, avagy gazdálkodási tevékenységet csak akkor végezhetnek, ha a vállalkozáshoz szükséges energiafelhasználást külön mérőórák és közüzemi számlák követik.
 • Az ingatlan székhelycímként való szerepeltetése nem befolyásolja az igénylés elbírálását.

Milyen iratkokkal kell előkészülni az ügyintézés elkezdéséhez?

A támogatás és hiteleigényélés elindításához a minisztérium közleménye szerint a következő dokumentumokat kell előkészíteni:
 • munkáltatói jövedelemigazolás
 • ingatlan tulajdoni lap (ha azon nincsen lakóingatlan vagy évszám jelölve, úgy használatbavételi engedély vagy földhivatali térképmásolat is. A tulajdoni lap és térképmásolat elektronikusan közvetlenül is beszerezhető a Földhivatali Információs Rendszerben.)
 • személyi igazolvány érvényességének és a lakcímkártya meglétének ellenőrzése
 • nemleges igazolás adótartozásról (érdemes ellenőrizni azt is, hogy az igénylő és az adóstárs ne szerepeljen elmaradással Központi Hitelinformációs Rendszerben)
 • több tulajdonos vagy haszonélvezői igénylés esetén tulajdonosi hozzájárulás(ok).

Mennyi az egyes járásokra vonatkozó MAXIMÁLIS vissza nem térítendő összeg?


Az Ön járásának jövedelme az országos átlaghoz képest és a támogatás vissza nem térítendő része
75% alatt: 3,5 millió Ft75-110% között: 3 millió Ft110% felett: 2,5 millió Ft
Bácsalmási járásAjkai járásBudakeszi járás
Baktalórántházai járásAszódi járásBudapest 01. kerület
Balmazújvárosi járásBajai járásBudapest 02. kerület
Barcsi járásBalassagyarmati járásBudapest 03. kerület
Békési járásBalatonalmádi járásBudapest 04. kerület
Berettyóújfalui járásBalatonfüredi járásBudapest 05. kerület
Bonyhádi járásBátonyterenyei járásBudapest 06. kerület
Cigándi járásBékéscsabai járásBudapest 07. kerület
Csengeri járásBélapátfalvai járásBudapest 09. kerület
Csurgói járásBicskei járásBudapest 10. kerület
Derecskei járásBólyi járásBudapest 11. kerület
Edelényi járásBudapest 08. kerületBudapest 12. kerület
Encsi járásBudapest 15. kerületBudapest 13. kerület
Fehérgyarmati járásBudapest 20. kerületBudapest 14. kerület
Fonyódi járásBudapest 21. kerületBudapest 16. kerület
Gönci járásCeglédi járásBudapest 17. kerület
Gyomaendrődi járásCelldömölki járásBudapest 18. kerület
Hajdúhadházi járásCsongrádi járásBudapest 19. kerület
Hegyháti járásCsornai járásBudapest 22. kerület
Hevesi járásDabasi járásBudapest 23. kerület
Ibrányi járásDebreceni járásDunakeszi járás
Jánoshalmai járásDevecseri járásÉrdi járás
Jászapáti járásDombóvári járásGárdonyi járás
Karcagi járásDunaújvárosi járásGödöllői járás
Kemecsei járásEgri járásGyőri járás
Kiskőrösi járásEnyingi járásKomáromi járás
Kiskunmajsai járásEsztergomi járásMóri járás
Kisteleki járásFüzesabonyi járásOroszlányi járás
Komlói járásGyáli járásPaksi járás
Kunhegyesi járásGyöngyösi járásPilisvörösvári járás
Kunszentmártoni járásGyulai járásSzékesfehérvári járás
Letenyei járásHajdúböszörményi járásSzentendrei járás
Marcali járásHajdúnánási járásSzigetszentmiklósi járás
Mátészalkai járásHajdúszoboszlói járásTatabányai járás
Mezőcsáti járásHatvani járásTatai járás
Mezőkovácsházai járásHódmezővásárhelyi járásTéti járás
Mohácsi járásJászberényi járásVecsési járás
Mórahalmi járásKalocsai járásVeszprémi járás
Nagyatádi járásKaposvári járás
Nagykállói járásKapuvári járás
Nyíradonyi járásKazincbarcikai járás
Nyírbátori járásKecskeméti járás
Ózdi járásKeszthelyi járás
Pécsváradi járásKisbéri járás
Pétervásárai járásKiskunfélegyházi járás
Putnoki járásKiskunhalasi járás
Püspökladányi járásKisvárdai járás
Sarkadi járásKörmendi járás
Sellyei járásKőszegi járás
Siklósi járásKunszentmiklósi járás
Szécsényi járásLenti járás
Szentlőrinci járásMakói járás
Szerencsi járásMartonvásári járás
Szigetvári járásMezőkövesdi járás
Szikszói járásMezőtúri járás
Tabi járásMiskolci járás
Tamási járásMonori járás
Tiszafüredi járásMosonmagyaróvári járás
Tiszavasvári járásNagykanizsai járás
Tokaji járásNagykátai járás
Vásárosnaményi járásNagykőrösi járás
Záhonyi járásNyíregyházi járás
Zalaszentgróti járásOrosházi járás
Pannonhalmi járás
Pápai járás
Pásztói járás
Pécsi járás
Ráckevei járás
Rétsági járás
Salgótarjáni járás
Sárbogárdi járás
Sárospataki járás
Sárvári járás
Sátoraljaújhelyi járás
Siófoki járás
Soproni járás
Sümegi járás
Szarvasi járás
Szegedi járás
Szeghalmi járás
Szekszárdi járás
Szentesi járás
Szentgotthárdi járás
Szobi járás
Szolnoki járás
Szombathelyi járás
Tapolcai járás
Tiszakécskei járás
Tiszaújvárosi járás
Tolnai járás
Törökszentmiklósi járás
Váci járás
Várpalotai járás
Vasvári járás
Zalaegerszegi járás
Zirci járás


Hogyan befolyásolják az Ön jövedelmi viszonyai a támogatás mértékét?

 • akkor is jár Önnek a 3,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás ha magas jövedelmű járásban él, de kevesebbet keres, mint havi bruttó 399 840 forint (a tavalyi bruttó átlagkereset 70 százaléka);
 • ha az Ön havi bruttója meghaladja a 742 560 forintot (azaz a tavalyi átlagos bruttó jövedelem 130 százalékát), akkor csak a legfeljebb 2,5 millió forintot kap vissza nem térítendő támogatásként;
 • a 40%-os energia megtakarításhoz nyújtott plusz támogatást nem érinti az Ön jövedelme, akármelyik jövedelmi vagy területi kategóriába esik, mindenképpen jár Önnek.

Mennyi az elvárt önrész?


Az önrésznek a teljes beruházási összeg legkevesebb 1/7-ének (14,3%-ának) kell lenni. Ha tehát a beruházás bruttó (ÁFA-t is tartalmazó) 5,6 millió Ft-ba kerül, akkor Önnek ebből 800 ezer Ft-ot kell más forrásból melléraknia.


Mennyi lesz a tényleges támogatás?


A fenti táblázatban a támogatás elérhető maximális értékeit találja meg, azaz arra az esetre vonatkozik, ha fejlesztés összege eléri vagy meghaladja a 7 millió Ft-ot. A támogatás azonban konkrét költségvetésre vonatkozik, azaz valószínűleg nem pontosan 7 millió Ft lesz a végösszeg.

Ha a költségvetése szerint 5,6 millió Ft a fejlesztés teljes költsége, akkor
 • ennek hetede, azaz 800 ezer Ft az önrész és
 • 4,8 millió Ft a támogatott forrás.
A támogatott forrás vissza nem térítendő támogatásra és 0%-os hitelre az Ön, illetve lakóhelye jövedelmi viszonyainak függvényében oszlik meg, abban az arányban, ahogy a fenti táblázat szerint is megoszlott a teljes 6 millió Ft-os forrás.

A példa szerinti 4,8 millió Ft-os támogatott forrásból:
 • alacsony jövedelem esetén, (ahol a legfeljebb 3,5 millió Ft támogatás és 2,5 millió Ft a 0%-os hitel,) 3,5 / 6 x 4,8 millió Ft, azaz 2,8 millió Ft lesz a támogatás 2 millió Ft a hitel.
 • átlagos jövedelem esetén, (ahol a legfeljebb 3 millió Ft támogatás és 3 millió Ft a 0%-os hitel,) 3 / 6 x 4,8 millió Ft, azaz 2,4 millió Ft lesz a támogatás 2,4 millió Ft a hitel.
 • magas jövedelem esetén, (ahol a legfeljebb 2,5 millió Ft támogatás és 3,5 millió Ft a 0%-os hitel,) 2,5 / 6 x 4,8 millió Ft, azaz 2 millió Ft lesz a támogatás 2,8 millió Ft a hitel.

Mennyi idő alatt kell visszafizetni a hitelt?


A hitel futamideje mindig a hitel folyósításától induló 10 év.

Van mód előtörlesztésre, de csak az után, hogy a projekt lezárásra került és be lett nyújtva az energia megtakarítás mértékét igazoló második energetikai tanúsítvány.


Mennyi lesz a havi törlesztő részlet?


A törlesztő részlet mértéke attól függ, hogy Ön mennyi idő alatt fizeti vissza a hitel részt, illetve milyen gyorsan végezteti el a kivitelezést.

A hitelt havi egyenlő részletekben kell visszafizetni, a teljes visszafizetett összeg azonos lesz a felvett hitel összegével (mivel 0% a kamat és nincsenek a hitellel kapcsolatos további költségek).

A hitel visszafizetésének vége mindig ugyanaz az időpont, a hitel folyósításától számított 10 év. A törlesztést kivitelezés vége és a lezáró dokumentumok benyújtása után tudja elkezdeni, illetve a törlesztés elkezdésére van módja 3 hónap türelmi időt igénybe venni.

A kivitelezés lezárására 2 év áll rendelkezésére, amire egy alkalommal 6 hónap hosszabbítást kérhet.

Így, ha pl. 3 millió Ft volt a felvett hitel, és
 • Ön a hitelfelvétel után egy hónap alatt elvégeztette a kivitelezést és nem vesz igénybe türelmi időt a törlesztésre, akkor 119 hónap alatt kell visszafizetnie a hitel, a havi törlesztő részlet 3 millió Ft / 119 hónap, azaz 25 210 Ft lesz
 • Ön a hitelfelvétel után 2,5 évvel fejezte be a projektet és kihasználta a 3 hónap türelmi időt, akkor 87 hónap (120 - 30 - 3 hónap) áll rendelkezésére a fizetésre, és a havi törlesztő részlet 3 millió Ft / 87 hónap, azaz 34 485 Ft lesz.

Hogy történik a 30%-os energia fogyasztás csökkentésének bizonyítása?


A beruházás megkezdése előtt és után egyaránt energetikai felülvizsgálatot (auditot) kell végezni. Az erre feljogosított szakember által elkészíti az épület energetikai tanúsítványait a kivitelezés előtt és után. A második felülvizsgálat során (tanúsítványban) kell kimutatni számításokkal az energia megtakarítás mértékét.

A megkövetelt 30%-os megtakarítás miatt a felújításnak minden esetben gondos tervezésen kell alapulnia.


Ki végezheti a kivitelezést?


A tervezet szerint a kivitelezést az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. által regisztrált kivitelező végezheti csak el.

Az anyagdíjról úgy, mint a munkadíjról számlát kell benyújtanunk, így a saját kezűleg végzett munkát nem lehet elszámolni.

Az igénylő nem lehet azonos a számlát kiállító vállalkozóval, annak közeli hozzátartozója vagy élettársa sem lehet. Amennyiben a kivitelező egy gazdálkodó szervezet, az igénylő vagy közeli hozzátartozója nem lehet annak alkalmazottja, vezető tisztségviselője, tulajdonosa vagy alapítója.

A véleményezésre bocsátott tervezet emellett a különféle munkálatok fajlagos költségeit is megszabja.


Mennyibe fog kerülni a kötelező energetikai tanúsítvány?


A piaci visszajelzések alapján jelenleg 50 000 forintba kerül egy tanúsítvány. Mivel a támogatási programban kettőt írnak elő (egyet a megkezdés előtt, egyet a fejlesztés befejezés után), 100 000 forintos költségre lehet számítani.


Mikor jelenik meg a pontos Otthonfejlesztési Program kiírás?


Az éppen érvényes menetrend szerint az ügyintézést július 3-án lehet kezdeni a bankok MFB pontjain.

2025 év végéig lehet kérelmeket benyújtani, és legkésőbb 2026. április végéig, illetve a támogatási keret kimerüléséig lehet szerződést kötni.


Lehet-e bejelentve vállalkozás a családi házhoz?


Igen, de a háznak lakás célját kell szolgálnia, nem lehet benne a vállalkozás tényleges tevékenysége.


Társasházak számára is elérhető lesz?


A korábbi információink szerint igen, a jelenleg érvényes bejelentés nem említi a társasházakat.


Forduljon hozzánk az rendszer megtervezéséhez és a fejlesztés elvégzéséhez

Előjelentkezés küldéseMi változott a március 26-i első bejelentés óta:

 • Az energia megtartó (szigetelési és nyílászáró csere) költségek 50%-ára, de legfeljebb 3 millió Ft, illetve a gépészeti költségekre vonatkozó 4 millió forint vissza nem térítendő támogatásról volt szó. A szigetelési költség 50%-ára lehetett volna kamatmentes hitelt felvenni (összesen 9 millió Ft támogatás: 3 + 4 millió Ft készpénz + 2 millió Ft kamat)

  A mostani változatban 3 millió Ft a vissza nem térítendő támogatás és 3 millió Ft a kamatmentes hitel (összesen 5 millió Ft támogatás: 3 millió Ft készpénz + 2 millió Ft kamat).
 • A korábbi bejelentés során kizárták a gázkészülékek cseréjét (fosszilis energiahordozóra alapuló eszközök finanszírozását). A támogatást a fűtési berendezések elektrifikációjára - pl. hőszivattyúk telepítésére- lehetett volna fordítani.

  A mostani bejelentés kifejezetten a gázt felhasználó fűtő és melegvíz-termelő berendezésék cseréjére és a kapcsolódó kémény bélelésére vonatkozik. Nem történt említés a korszerű, megújuló energia termelő berendezésék - napkollektor, hőszivattyú - támogatásáról.
 • A korábbi megfogalmazott céllal szemben most nincs szó a megújuló energia felhasználásának elősegítéséről.
 • Az eredeti bejelentésben még 150 milliárd forintos keretösszeg szerepelt a mostani 54 milliárddal szemben. (108 Md forintról forrásról szólnak a hírek, de ennek az összegnek a fele visszafizetendő hitel.)
 • A korábban meghirdetett programban az önrész a támogatáson felüli összeg lett volna. Most legalább 1 millió Ft önrészt írnak elő.

  A végső változatban aminimum 1 millió forint önrész a beruházás teljes összegének 1/7-ére változott, azzaz az 1 millió Ft csak a teljes hitelkeret (6 millió Ft) felvétele esetén érvényes.
 • A jelenleg érvényes programból kimaradtak a társasházak.
 • Korábban nem volt feltétel, hogy a ház a vezetékes hálózatra csatlakozzon. Ez a feltétel később kikerült a követelmény listáról.

* Mi történik az űrlap kitöltése után

A jelentkezési űrlapon megadott adatait soha semmilyen formában nem fogjuk felhasználni vagy továbbítani egyéb célból, mint az itt részletezett, és tárolni is csak addig fogjuk, amíg az itt leírt folyamat elvégzése érdekében szükséges.

 1. Az űrlap kitöltése után várhatóan egy munkanapon belül telefonon megkeressük Önt, hogy beszélgessünk az esetlegesen építendő rendszer részleteiről. A kapcsolatfelvételt minden esetben kompetens, a napelemes rendszerek műszaki és gazdasági paramétereiben valamint támogatás igénylés ügyintézésében jártas szakértő fogja megtenni. A beszélgetés során szabadon kérdezhet és minden érdemi kérdésre választ fog kapni.
 2. Lehetőleg egy pár napon belül sort kerítünk a helyszíni felmérésre. A helyszíni felmérés során szakértő kollégánk megvizsgálja a telepítés helyszínét, a meglévő műszaki állapotot, a meglévő elektromos betáplálást, és minden olyan további, a megvalósítást, telepítést érdemben befolyásoló tényezőt. A személyes konzultáció során javaslatot tesz a megépítendő napelemes rendszerre, segít az esetlegesen nem egyértelmű kérdések megértésében. Ön kérdezhet és válaszokat fog kapni.
 3. Elkészítjük és átadjuk a támogatási igénylés benyújtásához szükséges dokumentációt, vagy megbízás esetén elvégezzük magát pályázat kezelését is. . Miért érdemes minél előbb pályázat írásra szerződést kötni »

Mit nyújtunk továbbá

 • Ingyenes szakmai tanácsadás, ingyenes helyszíni felmérés.
 • Nagyon magas sikerráta a pályázás során.
 • Minden alkatrészre hosszú (3-15 év) garanciát biztosítunk áttekintés »
 • Minden esetben magas szintű, részletes tervezés még az ajánlatadás fázisában, a leghatékonyabb megoldás megkeresése. Szükség esetén akár több ingyenes helyszíni bejárás.
 • Az egyedi igények és lehetőségek teljes körű figyelembe vétele, beleértve a telepítés helyszínének fizikai adottságait valamint az energia fogyasztás egyedi jellemzőit.
 • Nagyon versenyképes ár minta rendszerek »
 • Gyors és probléma mentes szervezés, bonyolítás és kivitelezés tudjon meg többet rólunk »
 • Gyakorlott, magasan képzett kivitelezői csapatok.
 • Rendszeres minőség ellenőrzés minden szerződés esetén, kezdve az előkészítéstől egészen a naperőmű végső átadásáig. Független, felkészült és szigorú csapat vizsgálja felül létesítés során a folyamat minden lépését.
 • Rövid megvalósítási határidő.
 • Finanszírozás: Részletek »
Tudjon meg többet rólunk »
» Érdemes napelemes beruházásba fognom? Mi az értelme az egésznek?


Forduljon hozzánk az rendszer megtervezéséhez és a fejlesztés elvégzéséhez

Előjelentkezés